SUSTENABILITATE

NU EXISTĂ CALE DE ÎNTOARCERE.

MINI a făcut deja progrese considerabile în ceea ce priveşte producţia sustenabilă, dar ştim că suntem încă departe de destinaţie.
MINI Countryman pur electric - Sustenabilitate - angajament

ANGAJAMENTUL NOSTRU.

La MINI, ne angajăm să creăm un echilibru care să îmbrăţişeze performanţa MINI şi designul emblematic, cu acreditări de mediu solide. Acest angajament se naşte din acţiunile noastre. Oferim acum un interior complet prietenos cu animalele, fără piele, folosind materiale sustenabile, parţial reciclate. Tricotul nostru plat 2D pentru tablouri de bord, panouri portiere şi capace este realizată din fibre de poliester reciclate în proporţie de peste 90%. Şi roţile noastre de nouă generaţie sunt acum fabricate din aluminiu secundar de până la 70%.

ALTERNATIVE DE MATERIALE PRIETENOASE CU MEDIUL.

Interioarele prietenoase cu animalele sunt acum disponibile pentru automobilele MINI, deoarece acum putem oferi înlocuitori interesanţi pentru piele. Suprafeţele inovatoare ale scaunelor, construite din materiale textile tricotate 100% reciclate, care oferă aceeaşi calitate premium şi confort ca pielea, asigură că nu există compromisuri în ceea ce priveşte aspectul, senzaţia şi funcţionalitatea. Iar noile noastre volane îndeplinesc toate criteriile exigente când vine vorba de aspect, uzură şi durabilitate.

MINI Countryman pur electric - sustenabilitate - alternative la piele
MINI Countryman pur electric - sustenabilitate - materiale textile reciclate

ŢESĂTURI ŞI TEXTILE RECICLATE.

Panoul de bord şi cotierele din portierele noastre sunt acum echipate cu un material textil tricotat de calitate din fire de poliester reciclat. În urma unui proces inovator care transformă peste 90% din fibrele de poliester reciclate într-o ţesătură plată 2D, folosim apoi acest material textil pentru părţile tricotate ale panoului de bord şi panourile portierelor. Procesul foloseşte cu aproximativ 98% mai puţină apă decât bumbacul şi reduce emisiile de CO2 cu aproximativ 80% în comparaţie cu prelucrarea convenţională a poliesterului.

PUNEREA ALUMINIUULUI RECUPERAT PE PRIMUL LOC.

Principiul nostru călăuzitor în timpul procesului de proiectare și al dezvoltării produsului este „mai întâi cel recuperat ”. Până la 70% din aluminiul recuperat din resturi de aluminiu este folosit pentru jantele vehiculelor noastre MINI de nouă generație. Împreună cu electricitatea verde utilizată, economisim aproximativ 90% din energia necesară în comparație cu producția primară de aluminiu. Producția secundară de aluminiu este asociată cu 95% mai puține emisii cu efect de seră.

MINI Countryman pur electric - sustenabilitate - aluminiu secundar